Bylinný čaj podporující vylučovací funkci ledvin. Používá se také při jarních očistných kůrách. Když kopřiva žahne, cítíte to pořádně. Kopřivový čaj má oproti tomu jemnou bylinnou vůni a lehounce trávovou chuť bez hořkých a svíravých tónů. Žlutý až nahnědlý čaj můžete dochutit i přidáním ovocné šťávy.
Kopřivový čaj podporuje činnost ledvin a vylučování vody z organismu. Používá se také při jarních očistných kúrách. Říká se, že kdybychom docenili všechny blahodárné účinky této žahavé byliny, nechali bychom ji růst místo květin v našich zahrádkách. Zahradníci považují kopřivu za plevel, bylinkáři za poklad. Ne náhodou ji nazývají „český ženšen“.
1 čajový sáček zalijte vařící vodou (250 ml) a vyluhujte v přikryté nádobě 10 minut. Čaj se připravuje vždy čerstvý. Jako doplněk stravy se pije 1 šálek denně. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Nať kopřivy (Urticae herba) 100 %.
Pitná kúra může trvat maximálně 10 dní, nejdříve po 3 týdnech je možno kúru opakovat. Nepoužívejte při přecitlivělosti na kopřivovou nať. Použití: Bylinný čaj podporující vylučovací funkci ledvin. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.