LIFTEA Pro játra a ledviny forte 30...
Kombinace tří bylin podporujících normální trávení, činnost...
Pivovarské kvasinky - kvasnice jsou lidstvu známy po staletí a pro své vlastnosti jsou v různých formách využívány dodnes. Vlastnosti pivovarských kvasnic, jako tradičního prostředku výživy, jsou dány biochemickým složením kvasinek. Látky v nich obsažené se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.
V našich střevech žijí miliardy bakterií – „dobrých i špatných“. Důležité je, aby jejich poměr byl v rovnováze, protože 70% naší imunity se tvoří právě ve střevech. Optimální je, aby se společně s probiotickými bakteriemi konzumovala i prebiotika. Probiotika se starají o rovnováhu střevní mikroflóry a prebiotika dodávají probiotikům potřebnou „potravu“. Jen tak mohou v našem mikrobiomu odvádět svoji práci, protože bez vlákniny probiotické kultury nepřežijí.
Přípravkům, které obsahují probiotika a prebiotika se říká symbiotika.
Ostropestřec mariánský nebo lidově Stříbrný bodlák nebo také Kristova koruna je silným antioxidantem, který přispívá k regeneraci jater a napomáhá tak k jejich správnému fungování. V lidovém léčitelství se po staletí využíval nejen při onemocnění jater, ale i žlučníku a ledvin. Jeho zralé plody obsahují komplex látek zvaný Silymarin (Silybin a Isosilybin), který řadíme mezi flavonolignany. Ty společně s probiotiky a látkami přirozeně obsaženými v pivovarských kvasnicích napomáhají jako sehraná parta ochraňovat játra a pročišťovat organismus.
Mikrobiální kultury Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium lactis jsou součástí střevní mikroflóry.
Inulin je zdrojem živin pro mikroflóru v tlustém střevě.