FAVEA Colostrum forte 180 g
Granulát Colostrum Forte představuje chutnou formu kolostra z...
Kolostrum se získává vymrazováním (lyofilizací) – tekutina se zamrazí na přibližně –40 °C. Při nízkém tlaku (téměř vakuum) pak vlhká složka sublimuje a zůstává jen sušina. Proces končí při zhruba +40 ° C, proto je to nejšetrnější způsob vůbec.
Jaké je složení kolostra a čím je výjimečné?
Co se týče samotného složení, kolostrum má vysokou výživovou hodnotu, kromě vitamínů A, C, E a B12, minerálů, jako jsou vápník, fosfor, draslík a důležité aminokyseliny, i specifické protilátky, imunoglobuliny IgG, IgA, IgM, IgE a IgD, které se vážou na bakterie, viry a houby, čímž napomáhají neutralizovat a následně odstraňovat cizorodé látky z organismu. Lactoferin zajišťuje transport železa v organismu a je tak považován za hlavní regulátor obranyschopnosti.
Kozí kolostrum má nižší obsah kaseinu (mléčné bílkoviny) než kravské, a je proto snáze stravitelné. Především pro lidi s alergií na mléčnou bílkovinu a děti je to významný rozdíl. U mléka se uvádí, že až 93% lidí, kteří problematicky tráví kravské mléko tento problém u kozího nemají.