ZDROVIT Maximag express hořčík 375 mg...
Prášek rozpustný v ústech s obsahem hořčíku přispívá ke...
Pivovarské kvasinky - kvasnice jsou lidstvu známy po staletí a pro své vlastnosti jsou v různých formách využívány dodnes. Vlastnosti pivovarských kvasnic, jako tradičního prostředku výživy, jsou dány biochemickým složením kvasinek. Látky v nich obsažené se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.
V našich střevech žijí miliardy bakterií – „dobrých i špatných“. Důležité je, aby jejich poměr byl v rovnováze, protože 70% naší imunity se tvoří právě ve střevech. Optimální je, aby se společně s probiotickými bakteriemi konzumovala i prebiotika. Probiotika se starají o rovnováhu střevní mikroflóry a prebiotika dodávají probiotikům potřebnou „potravu“. Jen tak mohou v našem mikrobiomu odvádět svoji práci, protože bez vlákniny probiotické kultury nepřežijí.
Přípravkům, které obsahují probiotika a prebiotika se říká symbiotika.
Omega – 3 nenasycené mastné kyseliny se účastní řady klíčových procesů v těle. To není schopno si je vyrobit a musí se mu proto dodávat z vnějších zdrojů. Omega 3 mohou být součástí prevence řady civilizačních onemocnění.
Mikrobiální kultury Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium lactis jsou součástí střevní mikroflóry.
Inulin je zdrojem živin pro mikroflóru v tlustém střevě.