Chutná, snadno připravitelná instantní rýžová kaše s kousky lyofilizovaných jahod, bez lepku a laktózy. Vhodná pro jedince s výživovým omezením při nesnášenlivosti lepku, intoleranci na laktózu, zájemce o racionální stravování, rekonvalescenty nebo jako ekonomická alternativa ke snídani, večeři nebo svačině. Poskytuje doplnění vlákniny, vitamínů, minerálů a probiotických kultur do organismu.
Nutrikaše neobsahují laktózu a jsou přirozeně bezlepkové. Jsou zaměřeny na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin, jsou vhodné pro celiatiky a jedince s intolerancí k laktóze kravského mléka. Obsahuje 10 vitaminů a minerální prvky. Biotin, mangan, niacin, vitamin C, B12, B6, B2, zinek a železo přispívají k normálnímu energetickému metabolismu. Vitaminů B12, B6, C a železo podporují běžnou funkci imunitního systému a přispívají k normální činnosti nervové soustavy. Mangan, vitamin C a E přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Jedna porce obsahuje 5 miliard probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tyto bakterie spolu s obsaženou vlákninou vytvářejí symbiotický vztah. Přirozené zapouzdření obsažených baktérií zaručuje jejich konstantní množství v průběhu celé trvanlivosti výrobku i bez nutnosti skladování v chladničce. K přislazení je používán ovocný cukr – monosacharid fruktóza. Fruktóza má příznivější glykemický index a běžně se vyskytuje ve zralém ovoci. Pro podporu trávení jsou nutrikaše obohaceny o vysoký obsah kvalitní vlákniny z čekanky. Jedna porce průměrně obsahuje 6 % vlákniny inulin. Přidané kousky jahod jsou lyofilizovány – sušeny hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku, díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy.
Obsah sáčku zalijeme 150 ml horké vody o teplotě 80 °C a dobře rozmícháme. Po 3-5 minutách je kaše připravena ke konzumaci. Nedoporučujeme používat vodu vřelou, z důvodu neblahého vlivu na obsažené probiotické kultury Bacillus coagulans. Při vyšších teplotách se část bakterií znehodnotí a jejich efektivita se může snížit. S ohledem na hodnoty obsažených látek, doporučujeme konzumaci maximálně 3 porcí denně připravených dle návodu.
Extrudovaná rýžová mouka 30 %, sušený glukózový sirup, částečně ztužený sójový olej, fruktóza, modifikovaný kukuřičný škrob, vláknina inulin 6,2 %, kaseinát sodný, sójový bílkovinný izolát, vanilkový extrakt 1 %, kousky jahod zbavených vody vymrazením 1,1 %, stabilizátor E 340, protispékavá látka oxid křemičitý, emulgátor E 471, probiotická kultura Bacillus coagulans (5 mld / porce), vitamínový a minerální komplex, jedlá sůl, aroma, kyselina citrónová, barvivo karoteny. Výživové hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1906 kJ / 453 kcal, tuky 13 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,9 g, sacharidy 76 g, z toho cukry 14 g, vláknina 6,9 g, bílkoviny 4,6 g, sůl 0,95 g.