Chutná, snadno připravitelná instantní rýžová kaše s chia, kousky lyofilizovaného černého rybízu, je bez lepku a laktózy. Vhodná pro jedince s výživovým omezením při nesnášenlivosti lepku, intoleranci na laktózu, zájemce o racionální stravování, rekonvalescenty nebo jako ekonomická alternativa ke snídani, večeři nebo svačině. Poskytuje doplnění vlákniny, vitamínů, minerálů a probiotických kultur do organismu.
Nutrikaše neobsahují laktózu a jsou přirozeně bezlepkové. Jsou zaměřeny na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin, jsou vhodné pro celiatiky a jedince s intolerancí k laktóze kravského mléka. Obsahuje 10 vitaminů a minerální prvky. Biotin, mangan, niacin, vitamin C, B12, B6, B2, zinek a železo přispívají k normálnímu energetickému metabolismu. Vitaminů B12, B6, C a železo podporují běžnou funkci imunitního systému a přispívají k normální činnosti nervové soustavy. Mangan, vitamin C a E přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Jedna porce obsahuje 5 miliard probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tyto bakterie spolu s obsaženou vlákninou vytvářejí symbiotický vztah. Přirozené zapouzdření obsažených baktérií zaručuje jejich konstantní množství v průběhu celé trvanlivosti výrobku i bez nutnosti skladování v chladničce. K přislazení je používán ovocný cukr – monosacharid fruktóza. Fruktóza má příznivější glykemický index a běžně se vyskytuje ve zralém ovoci. Pro podporu trávení jsou nutrikaše obohaceny o vysoký obsah kvalitní vlákniny z čekanky. Jedna porce průměrně obsahuje 6 % vlákniny inulin. Nutrikaše obsahuje 5 % chia semínek. Přidané kousky černého rybízu jsou lyofilizovány – sušeny hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku, díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy.
Obsah sáčku zalijeme 150 ml horké vody o teplotě 80 °C a dobře rozmícháme. Po 3-5 minutách je kaše připravena ke konzumaci. Nedoporučujeme používat vodu vřelou, z důvodu neblahého vlivu na obsažené probiotické kultury Bacillus coagulans. Při vyšších teplotách se část bakterií znehodnotí a jejich efektivita se může snížit. S ohledem na hodnoty obsažených látek, doporučujeme konzumaci maximálně 3 porcí denně připravených dle návodu.
Instantní rýžová mouka 32,7 %, sušený glukózový sirup, částečně ztužený sójový olej, fruktóza 8 %, vláknina inulin 6,1 %, modifikovaný kukuřičný škrob, chia semínka 5%, sójový bílkovinný izolát, mrazem sušený černý rybíz 1,5 %, kaseinát sodný, stabilizátor E 340, jedlá sůl, vitamínový a minerální komplex, probiotická kultura Bacillus coagulans (5 mld/porce), aroma, kyselina: kyselina citrónová, protispékavá látka E 551, emulgátor E 471, barvivo karoteny. Výživové hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1759 kJ / 419 kcal, tuky 13 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,4 g, sacharidy 66 g, z toho cukry 13 g, vláknina 8,7 g, bílkoviny 5,1 g, sůl 0,92 g.